Praktijk voor Tomatis en Samonas Luistertherapie

Leren luisteren om beter te communiceren en functioneren, daarom luistertherapie!

Ervaringen van ouders en klanten met luistertherapie

Op dit deel van de site leest u hoe klanten hun behandeling bij mij beoordelen en wat het voor hen heeft betekend dat ik ze heb kunnen helpen.

Jongen 12 jaar hoogbegaafd en dyslectisch krijgt zelfvertrouwen en zit weer goed in zijn vel
De ervaring van de moeder van Bram

Onze zoon (12 jaar) heeft een paar maanden de luistertherapie gevolgd en we zijn zeer tevreden over het resultaat. Hij heeft over een periode van ongeveer een half jaar naar verschillende modules geluisterd en vond over het algemeen de muziek prettig om naar te luisteren. Met name zijn zelfvertrouwen is enorm gegroeid en we zien weer Lees verder ....

Meisje van 9 jaar is rustiger, geconcentreerder en nu gemotiveerd om te leren
De ervaring van een moeder

Onze dochter vertoonde erg druk gedrag en veel informatie leek bij haar daardoor ook niet binnen te komen. Dat gaf problemen op school maar ook in haar gedrag thuis.
We hadden de indruk dat het haar zelf ook in de weg zat, dat het chaos gaf in haar hoofd. Lange concentratie kon ze niet opbrengen. Lees verder ......

Jonge vrouw met klassiek autisme neemt initiatief en maakt interactie met haar omgeving
De ervaring van de moeder van Maud

Anderhalf jaar geleden hebben wij voor het eerst de luistertherapie ingezet voor onze (toen 20-jarige) dochter, die klassiek autisme heeft. Zij leefde erg in haar eigen wereldje, kon wel (oog)contact maken met ouders, zus en een enkele begeleider maar op anderen reageerde ze vrijwel niet. Ook sprak ze vrijwel niet. Daarnaast was ze erg passief: Lees verder ...... 


Veel minder last van Tinnitus
De ervaring van mevrouw H.

Op zoek naar verlichting van klachten, veroorzaakt door tinnitus en overgevoeligheid voor geluid, heb ik enkele modules Tomatis luistertherapie gevolgd. Het is een investering in tijd, maar die is het zeker waard: hoewel ik de piepen, als ik me erop concentreer, nog steeds waarneem, is het in het dagelijks leven veel meer naar de achtergrond geschoven. 

Ook zijn mijn concentratie en algemeen energieniveau duidelijk verbeterd. Lees verder .....


Laurens 8 jaar, rustiger, geconcentreerd en spreekt beter, een heel tevreden moeder ........
De ervaring van de moeder van Laurens

Laurens heeft de afgelopen maanden meegedaan met luistertherapie. Iedere dag na het eten ging ik even met hem zitten, koptelefoon op en lekker luisteren naar de muziek. De ene keer pianomuziek, de andere keer luisterde hij naar zee geluiden of trommels.Laurens deed het met plezier..... het was een moment van rust, aandacht van mij, alleen voor hem en hij vond de muziek heerlijk!

De muziek had steeds een eigen specifiek doel, b.v.: concentratie, fijne motoriek, spraak, zelfvertrouwen...... Lees verder ......


Man middelbare leeftijd, vindt weer rust en zelfvertrouwen
De ervaring van Mark

Afgelopen tijd heb ik onder deskundige begeleiding van Ien geluisterd naar de speciaal bewerkte muziek waarmee zij werkt. Aanleiding vormde dat ik door een aantal gebeurtenissen veel onrust voelde. Ik was gestrest, kon mij moeilijk concentreren en sliep slecht. Ook mijn zelfvertrouwen had een deuk opgelopen.

Dankzij de muziek Lees verder .......


Luistertherapiebehandeling bij de Praktijk voor Tomatis en Samonas Luistertherapie in Nederland

Herkent u de in de klantervaringen beschreven problematiek bij uzelf of uw kind? Dan is er een grote kans dat ik u met een luistertherapie behandeling volgens de Tomatis methode of de Samonas methode kan helpen. Voor meer informatie kunt u contact met mij opnemen.  

Via het contactformulier kunt u mij vragen stellen over afspraken, behandelingen, luistertherapie of andere zaken die u wilt weten. Uiteraard kunt u mij ook telefonisch bereiken op 06 2900 1384. Direct aanmelden voor de vrijblijvende intake luistertherapie is uiteraard ook mogelijk. Dit kan door het aanmeldingsformulier in te vullen.
Navigatie

Terug naar mijn praktijk