Praktijk voor Tomatis en Samonas Luistertherapie

Leren luisteren om beter te communiceren en functioneren, daarom luistertherapie!

PDD - PDD-NOS, Autisme en syndroom van Asperger - behandelen

PDD (Pervasive Developmental Disorders) is een overkoepelende naam voor stoornissen uit het autismespectrum. Hieronder vallen PDD-NOS (Pervasive Developmental Disorder-Not Otherwise Specified), de Autistische Stoornis en het Syndroom van Asperger.

Tomatis en Samnas luistertherapie voor PDD-NOS, Autisme en syndroom van Asperger

Bij zowel PDD-NOS, Autisme als het Syndroom van Asperger zijn er tekortkomingen in de sociale interactie en de communicatie. Er kunnen zich herhalende stereotiepe uitingen in gedrag, belangstelling en activiteiten voordoen. Er bestaan ook problemen op het gebied van het sociaal inlevingsvermogen. Dit alles manifesteert zich al in de vroege ontwikkeling van het kind.

De zenuwbanen die het oor met de hersenen verbinden bestaan uit zenuwcellen die zowel motorische als sensorische informatie doorgeven. Deze zenuwcellen spelen een belangrijke rol in het ontwikkelen van sociale kennis. Dat wil zeggen de combinatie van processen die je in staat stellen intenties en ideeën aan iemand over te dragen en zelfs iemands emotionele toestand aan te voelen. 


PDD-NOS, Autisme en syndroom van Asperger behandelen luistertherapie

Door in te werken op de bovengenoemde zenuwbanen verbetert luistertherapie zowel de capaciteit om te communiceren als de kwaliteit van onze relationele vaardigheden. Luistertherapie blijkt dan ook effectief bij mensen die lijden aan aan autisme verwante contactstoornissen, aan autisme of het syndroom van Asperger.


Combinatie met logopedie

De behandeling van de communicatie gerelateerde aspecten van stoornissen in het autistisch spectrum is extra effectief in combinatie met logopedie. 
Meer informatie vind u op mijn logopedie site onder: Vertraagde spraak- en taalontwikkeling

Ervaring van cliënten   

Lees het ervaringsverhaal van de moeder van een jonge vrouw met klassiek autisme.


Luistertherapiebehandeling bij de Praktijk voor Tomatis en Samonas Luistertherapie in Nederland

Ik kan u of uw kind helpen met het aanpakken van PDD, PDD-NOS, autisme en het syndroom van Asperger. Voor meer informatie kunt u contact met mij opnemen. Ik ben mobiel te bereiken op 06 2900 1384. U kunt mij ook een mail sturen via het contactformulier. Direct aanmelden voor een vrijblijvende intake is uiteraard ook mogelijk. Dit kan door het aanmeldingsformulier in te vullen.


Navigatie

Terug naar waarop werkt luistertherapie?
Terug naar luistertherapie
Terug naar mijn praktijk

Door naar aanbieding intake luistertherapie
Door naar mijn werkwijze bij Tomatis
Door naar mijn werkwijze bij Samonas