Praktijk voor Tomatis en Samonas Luistertherapie

Leren luisteren om beter te communiceren en functioneren, daarom luistertherapie!

Grove en de fijne motoriek problemen behandelen

Problemen met de grove motoriek en de fijne motoriek worden veroorzaakt door een ontwikkelingsachterstand in de aanzet, coördinatie en uitvoering van bewegingen die een kind zich normaal gesproken gedurende zijn ontwikkeling op natuurlijke wijze  'eigen maakt' (bijvoorbeeld lopen, rennen, springen, aanhouden van een ritme met de voet of de vingers, kleuren of schrijven). 

Tomatis en Samnas luistertherapie voor problemen met de grove en fijne motoriek

Dit in tegenstelling tot stoornissen die gerelateerd zijn aan dyspraxie.

Met luistertherapie zijn kinderen te behandelen die bijvoorbeeld niet in staat zijn de bewegingen van hun armen en benen correct te coördineren als ze zwemmen of rennen of die moeite hebben met het balanceren op een voet of het aflopen van een trap.


Grove motoriek en fijne motoriek problemen behandelen met luistertherapie

Het oor is niet alleen een 'sensorisch orgaan' dat geluid opvangt. Het speelt via het evenwichtsorgaan ook een belangrijke rol bij motorische functies. Het evenwichtsorgaan regelt het evenwichtsgevoel, de spierspanning en het rechtop kunnen lopen. Het is met die delen van de hersenen verbonden die een belangrijke rol spelen in de mechanismes die de coördinatie en het ritme controleren. 

Tenslotte is het evenwichtsorgaan in samenspel met de hersenschors (het gebied in de hersenen waar informatie uit de rest van het lichaam ontvangen, geanalyseerd en geïnterpreteerd wordt) sterk betrokken bij het vermogen tot ruimtelijke oriëntatie en de processen die de lichaamshouding bepalen. 

Doordat luistertherapie direct inwerkt op het evenwichtsorgaan beïnvloedt het daarmee ook al deze mechanismen.


Ervaring van cliënten   

Lees de ervaring van de moeder van Laurens 'Kind wordt rustiger, geconcentreerder en spreekt beter'.


Luistertherapiebehandeling bij de Praktijk voor Tomatis en Samonas Luistertherapie in Nederland

Ik kan u of uw kind helpen met het aanpakken van een probleem met de grove motoriek of de fijne motoriek. Voor meer informatie kunt u contact met mij opnemen. Ik ben mobiel te bereiken op 06 2900 1384. U kunt mij ook een mail sturen via het contactformulier. Direct aanmelden voor een vrijblijvende intake is uiteraard ook mogelijk. Dit kan door het aanmeldingsformulier in te vullen.


Navigatie

Terug naar waarop werkt luistertherapie?
Terug naar luistertherapie
Terug naar mijn praktijk

Door naar aanbieding intake luistertherapie
Door naar mijn werkwijze bij Tomatis
Door naar mijn werkwijze bij Samonas