Praktijk voor Tomatis en Samonas Luistertherapie

Leren luisteren om beter te communiceren en functioneren, daarom luistertherapie!


Samonas methode

Ingo Steinbach heeft de op basis van het werk van dr. Alfred Tomatis de Samonas luistertherapie ontwikkeld. 

Hoe werkt de SAMONAS  luistertherapie?

Deze luistertherapie is gebaseerd op 3 principes:

1. De uitwerking van muziek en natuurgeluiden op de mens.
Muziek heeft een grote invloed op het functioneren van het lichaam en de geest.

2. Het gebruiken van een natuurlijke manier van opnemen en weergeven van geluid. 
De speciaal voor deze therapie ontworpen opnametechniek geeft de opnames een briljante geluidskwaliteit waardoor ze een diepe uitwerking hebben.

3. De speciale bewerking van de hoge en lage tonen van de opnames geeft specifieke prikkels aan de hersenen in gebieden die door gewone opnames niet geprikkeld worden. 
De genezende werking zit vooral in de hoge tonen (16000 tot 20000 Hz). Onderzoek heeft uitgewezen dat vooral deze tonen de hersenen zodanig stimuleren dat de concentratie en het leervermogen verbeterd worden, men alerter reageert en meer energie krijgt. Dit wordt bereikt door de verregaande samenhang tussen het gehoor, de hersenen, de spraak, de taal, de stem en de psyche. 


Onderzoek naar effecten bij kinderen met ADHD

Door Julie Ann Gonzalez 'Doktor of Speech- Language Pathology' aan de 'Nova Southeastern University, Florida USA'  is in 2002 onderzoek gedaan naar het effect van luistertherapie op kinderen met ADHD die behandeld werden met de Samonas luistertherapie.


Waarop werkt de Samonas luistertherapie?

Op de pagina Waarop werkt luistertherapie? vindt u een overzicht van de gebieden waarop de Samonas luistertherapie effectief kan worden ingezet. Op de achterliggende pagina's vindt u per werkingsgebied uitgebreidere informatie. 


Luistertherapiebehandeling bij de Praktijk voor Tomatis en Samonas Luistertherapie in Nederland

Bij mijn praktijk kunt u terecht voor Samonas luistertherapie. Voor meer informatie kunt u contact met mij opnemen. Ik ben mobiel te bereiken op 06 2900 1384. U kunt mij ook een mail sturen via het contactformulier. Direct aanmelden voor een vrijblijvende intake is uiteraard ook mogelijk. Dit kan door het aanmeldingsformulier in te vullen.


Navigatie

Terug naar luistertherapie
Terug naar mijn praktijk