Praktijk voor Tomatis en Samonas Luistertherapie

Leren luisteren om beter te communiceren en functioneren, daarom luistertherapie!

Persoonlijke ontwikkeling en welzijn verbeteren en burn-out behandelen

Het spreekt voor zich dat het belangrijk is voldoende te bewegen om het lichaam in een goede conditie te houden. We realiseren ons echter niet altijd dat ook onze hersenen in voldoende mate moeten worden 'getraind' om ze 'fit' te houden.

Tomatis en Samnas luistertherapie voor persoonlijke ontwikkeling, welzijn en burn-out

De hersenen worden gestimuleerd als ze sensorische boodschappen ontvangen. Actieve hersenen geven ons energie en ontspannen ons tegelijkertijd. Ons oor speelt hierbij als belangrijkste 'doorgeefluik' van sensorische boodschappen, een centrale rol. Deze 'stimulatie' gaat minder goed werken als de hersenen als gevolg van een traumatische ervaring of als ze een omgeving als bedreigend ervaren, een beschermend mechanisme activeren. Bijvoorbeeld door plotselinge veranderingen in vertrouwde routines (een reorganisatie), veranderingen in de vertrouwde omgeving of een toegenomen verantwoordelijkheid die als 'beklemmend' of 'zwaar' wordt ervaren.


Persoonlijke ontwikkeling en welzijn verbeteren en burn-out behandelen luistertherapie

Het oor vervult de rol van energieleverancier van de hersenen. Om deze energetiserende functie te kunnen vervullen moet het oor worden gestimuleerd. Geluid is dan ook nodig voor persoonlijke ontwikkeling. Luistertherapie stimuleert een zenuwnetwerk in de hersenstam dat bekend is als de 'reticulaire formatie'. Dit netwerk is verantwoordelijk voor de regulatie van de activatietoestand van het zenuwstelsel, ook wel arousal genoemd (het niveau van de hersenactiviteit). Luistertherapie heeft bovendien een ontspannend effect op het lichaam. Dit vermindert angst en stress en is daarmee effectief bij burn-out.


Ervaring van cliënten   

Lees de ervaring van Mark 'Man vindt weer rust en zelfvertrouwen'.
Lees de ervaring van de moeder van Bram 'Jongen 12 jaar hoogbegaafd en dyslectisch krijgt zelfvertrouwen en zit weer goed in zijn vel'


Luistertherapiebehandeling bij de Praktijk voor Tomatis en Samonas Luistertherapie in Nederland

Ik kan u of uw kind helpen met het aanpakken van burn-out klachten of de persoonlijke ontwikkeling. Voor meer informatie kunt u contact met mij opnemen. Ik ben mobiel te bereiken op 06 2900 1384. U kunt mij ook een mail sturen via het contactformulier. Direct aanmelden voor een vrijblijvende intake is uiteraard ook mogelijk. Dit kan door het aanmeldingsformulier in te vullen.


Navigatie

Terug naar waarop werkt luistertherapie?
Terug naar luistertherapie
Terug naar mijn praktijk

Door naar aanbieding intake luistertherapie
Door naar mijn werkwijze bij Tomatis
Door naar mijn werkwijze bij Samonas