Praktijk voor Tomatis en Samonas Luistertherapie

Leren luisteren om beter te communiceren en functioneren, daarom luistertherapie!

Concentratieproblemen behandelen

Concentratie (aandacht) is het vermogen een externe gebeurtenis of gedachte te kunnen selecteren en vast te houden. Het appelleert aan een algemene staat van alertheid die het zenuwstelsel ontvankelijk maakt voor het bewust worden van elke vorm van informatie.....

Tomatis en Samnas luistertherapie voor concentratiestoornissen

Een concentratieprobleem leidt er zowel bij kinderen als volwassenen toe dat ze niet in staat zijn zich gedurende een langere tijd te concentreren op een taak. Dit zelfs als de taak slechts een minimum aan intellectuele inspanning vraagt of een (bekend) routinematig karakter heeft.

Een specifieke vorm van aandacht is het vermogen de aandacht over meerdere bronnen van informatie te verdelen of meer dan een taak tegelijk te doen. Een tekortkoming in dit type aandacht vormt een aanzienlijk probleem voor een kind op school.


Concentratieproblemen behandelen met luistertherapie

Luistertherapie heeft een sterk stimulerend effect op het vermogen om de aandacht specifiek ergens op te richten. Luistertherapie helpt de hersenen automatische mechanismen te ontwikkelen om veranderingen te detecteren. Hierdoor wordt de mogelijkheid te focussen verbeterd.


Onderzoek naar concentratieproblemen

Recent onderzoek naar ADHD aan de Radbout Universiteit heeft aangetoond dat mensen met ADHD juist baat hebben bij het verbeteren van de beperkte mate waarin ze zichzelf kunnen focussen (attention deficit, AD) om druk en impulsief gedrag (hyperactivity disorder, HD)  te verminderen.

Omdat inattentie de motor bleek van het impulsieve, hyperactieve gedrag is het effectiever een behandeling te richten op de aanpak van de inattentie dan van hyperactiviteit.

Luistertherapie werkt bij uitstek op het verbeteren van de aandacht en concentratie, de inattentie.


Ervaring van cliënten   

Lees de ervaring van mevrouw H. 'Veel minder last van tinnitus'
Lees de ervaring van de moeder van Laurens 'Kind wordt rustiger, geconcentreerder en spreekt beter'.
Lees de ervaring van de moeder van Bram 'Jongen 12 jaar hoogbegaafd en dyslectisch krijgt zelfvertrouwen en zit weer goed in zijn vel'

 

Luistertherapiebehandeling bij de Praktijk voor Tomatis en Samonas Luistertherapie in Nederland

Ik kan u of uw kind helpen met het aanpakken van een concentratieprobleem. Voor meer informatie kunt u contact met mij opnemen. Ik ben mobiel te bereiken op 06 2900 1384. U kunt mij ook een mail sturen via het contactformulier. Direct aanmelden voor een vrijblijvende intake is uiteraard ook mogelijk. Dit kan door het aanmeldingsformulier in te vullen.

Navigatie

Terug naar waarop werkt luistertherapie?
Terug naar luistertherapie
Terug naar mijn praktijk

Door naar aanbieding intake luistertherapie
Door naar mijn werkwijze bij Tomatis
Door naar mijn werkwijze bij Samonas