Praktijk voor Tomatis en Samonas Luistertherapie

Leren luisteren om beter te communiceren en functioneren, daarom luistertherapie!

Jongen 12 jaar hoogbegaafd en dyslectisch krijgt zelfvertrouwen en zit weer goed in zijn vel

Onze zoon (12 jaar) heeft een paar maanden de luistertherapie gevolgd en we zijn zeer tevreden over het resultaat. Hij heeft over een periode van ongeveer een half jaar naar verschillende modules geluisterd en vond over het algemeen de muziek prettig om naar te luisteren. Met name zijn zelfvertrouwen is enorm gegroeid en we zien weer een vrolijk en ontspannen kind thuis.

Onze zoon is hoogbegaafd en heeft dyslexie en dat is voor hem zelf niet altijd gemakkelijk om daarin een weg te vinden. Doordat hij op meerdere bassischolen uitviel, wisten wij als ouders ook niet zo goed wat maakte dat bijvoorbeeld concentreren niet zo goed lukte op school. En waardoor onze zoon zo onrustig was. Het leek ook alsof de informatie (gesproken) niet bij hem binnenkwam. Maar dat hij wel heel gemakkelijk alles onthield wat via beelden binnenkwam. Zo kwam ik bij de luistertherapie terecht en zijn we gestart met het hoofddoel meer zelfvertrouwen te krijgen.

We merkten al vrij gauw verschil, zagen ook dat Bram veel meer rechtop zat en liep, straalde meer zelfvertrouwen uit en kon ook steeds beter grenzen aangeven (in het contact met anderen). En hij was vanaf het begin vrolijker! Wat fijn om onze zoon, die toch wel regelmatig piekerde en zich down kon voelen, nu zo aan het fluiten, zingen en dansen was. We zagen langzamerhand echt een jongen die meer bij zichzelf kon blijven en zich ook beter kon concentreren.

En zo zijn er op verschillende vlakken punten verbeterd waardoor onze zoon meer zichzelf kan zijn en laten zien. Hij kan bijvoorbeeld ook beter omgaan met drukte om zich heen; heeft minder last van prikkels. Dat zorgt voor veel minder stress. Hij zit goed in zijn vel en dat al voor een langere tijd! Nu hij op de middelbare school is begonnen en hij aan het puberen is, is het extra fijn dat hij zich meer zelfverzekerd voelt.

De communicatie met Ien verliep prettig en het grote voordeel van deze vorm van therapie is dat onze zoon het thuis in zijn eigen omgeving kon toepassen, zonder het gevoel te hebben naar therapie te moeten. Wij raden de luistertherapie dan ook zeker aan!
Een blije moeder

Navigatie
Terug naar ervaring van klanten met luistertherapie
Terug naar mijn praktijk