Praktijk voor Tomatis en Samonas Luistertherapie

Leren luisteren om beter te communiceren en functioneren, daarom luistertherapie!

Aanleren van vreemde talen

Gedurende zijn taalontwikkeling leert een kind die klanken te selecteren die horen bij de taal die in zijn omgeving wordt gesproken.

Tomatis en Samnas luistertherapie voor aanleren vreemde talen

Tegelijkertijd 'verleert' het de mogelijkheid om klankelementen die niet voorkomen in zijn omgeving te herkennen en dus aan te leren. Het kind wordt als het ware 'linguïstische gecodeerd' doordat het zich aanpast aan de klanken die horen bij de eigen taal (de moedertaal). Omdat deze 'codering' taalspecifiek is, vormt dit al snel een belemmering voor het leren van andere (vreemde) talen. Dit voor zover de klanken die voorkomen in deze andere taal geen deel uitmaken van de klankpatronen in de moedertaal.

Een taal is in eerste instantie een soort muziek, dat wil zeggen, een samenstelling van specifieke ritmes en klanken. Deze ritmes en klanken vormen het fundament voor de ontwikkeling van alle andere taalaspecten (bijvoorbeeld: woorden, zinsbouw en betekenis).   


Aanleren van vreemde talen met luistertherapie

De Tomatis methode stelt het gehoor in staat zichzelf effectief aan te passen aan de 'muziek' die hoort bij een bepaalde taal.


Luistertherapiebehandeling bij de Praktijk voor Tomatis en Samonas Luistertherapie in Nederland

Ik kan u of uw kind helpen met het gemakkelijker aanleren van vreemde talen. Voor meer informatie kunt u contact met mij opnemen. Ik ben mobiel te bereiken op 06 2900 1384. U kunt mij ook een mail sturen via het contactformulier. Direct aanmelden voor een vrijblijvende intake is uiteraard ook mogelijk. Dit kan door het aanmeldingsformulier in te vullen.


Navigatie

Terug naar waarop werkt luistertherapie?
Terug naar luistertherapie
Terug naar mijn praktijk

Door naar aanbieding intake luistertherapie
Door naar mijn werkwijze bij Tomatis
Door naar mijn werkwijze bij Samonas