Praktijk voor Tomatis en Samonas Luistertherapie

Leren luisteren om beter te communiceren en functioneren, daarom luistertherapie!

Communicatieproblemen behandelen

Een ernstige luisterstoornis kan leiden tot verlies van de interesse om te luisteren. Dit vermindert op haar beurt het vermogen om effectief te communiceren. Oorzaak kan bijvoorbeeld een gebrek aan zelfvertrouwen zijn....

Tomatis en Samnas luistertherapie voor communicatiestoornissen

Een goed gehoor betekent nog niet dat iemand in staat is goed te luisteren. Het luistervermogen wordt bepaald door zowel de intentie (de wil) om te communiceren als door de kwaliteit van de waarneming en interpretatie van de ontvangen 'geluidsboodschap'. 

Een goed 'afgesteld' luistervermogen is dan ook niet een functie van hoe goed we kunnen horen maar vooral van hoe we verwerken wat we horen. Bepalend is de mate waarin we ons luistervermogen weten te benutten.

Hoewel het begrip 'communicatiestoornis' een breed scala aan communicatieproblemen omvat, is het een gegeven dat een aanzienlijk deel ervan wordt veroorzaakt door tekortkomingen in de luisterfunctie.

Communicatiestoornissen kunnen zich manifesteren in de vorm van een stress reactie op geluiden uit de omgeving. Sommige mensen kunnen de toeter van een auto, het slaan van een deur, een lawaaiige omgeving in een restaurant of zelfs de stemmen van familie, vrienden of collega's al als stressvol ervaren.  


Concentratieproblemen behandelen met luistertherapie

Door specifiek in te werken op het zelfvertrouwen en op het begrijpen en produceren van gesproken taal werkt luistertherapie effectief bij communicatiestoornissen.


Combinatie met logopedie

De behandeling van communicatiestoornissen verloopt extra effectief in combinatie met logopedie. 
Meer informatie vind u op mijn logopedie site onder: Vertraagde taal- en spraakontwikkeling


Ervaring van cliënten   

Lees de ervaring van de moeder van Laurens 'Kind wordt rustiger, geconcentreerder en spreekt beter'.


Luistertherapiebehandeling bij de Praktijk voor Tomatis en Samonas Luistertherapie in Nederland

Ik kan u of uw kind helpen met het aanpakken van een communicatieprobleem. Voor meer informatie kunt u contact met mij opnemen. Ik ben mobiel te bereiken op 06 2900 1384. U kunt mij ook een mail sturen via het contactformulier. Direct aanmelden voor een vrijblijvende intake is uiteraard ook mogelijk. Dit kan door het aanmeldingsformulier in te vullen.


Navigatie

Terug naar waarop werkt luistertherapie?
Terug naar luistertherapie
Terug naar mijn praktijk

Door naar aanbieding intake luistertherapie
Door naar mijn werkwijze bij Tomatis
Door naar mijn werkwijze bij Samonas