Praktijk voor Tomatis en Samonas Luistertherapie

Leren luisteren om beter te communiceren en functioneren, daarom luistertherapie!

Energietekort en vermoeidheid behandelen

Energietekort en vermoeidheid kunnen worden veroorzaakt doordat de hersenen minder energie krijgen waardoor ze trager gaan werken. De belangrijkste energiebron voor de hersenen is het gehoororgaan.

Tomatis en Samnas luistertherapie voor energietekort en vermoeidheid

Veel mensen komen tegenwoordig energie tekort. Een werkdag wordt als zwaar ervaren en eenmaal thuis hebben ze geen zin om nog iets te ondernemen. Gedeeltelijk komt dat doordat we altijd bezig zijn en een jachtig leven leiden. Door teveel stress die lang aanhoudt, kan er lichamelijke en geestelijke vermoeidheid optreden. 


Normale vermoeidheid

Wanneer we na een dag hard werken, waarin we lichamelijke of geestelijk arbeid hebben verricht, thuiskomen is het heel normaal dat we moe zijn. Een nacht goed slapen verhelpt die vermoeidheid meestal wel, het energiepeil wordt door het slapen weer aangevuld. 

Als we echter meer energie verbruiken dan we via de slaap aanvullen, bestaat er een grote kans dat we chronisch vermoeid raken. 


Energietekort en vermoeidheid behandelen met luistertherapie

Via de versterking van de hoge tonen in de muziek die bij luistertherapie wordt toegepast, wordt de energiefunctie van het gehoororgaan weer geoptimaliseerd.


Ervaring van cliënten   

Lees de ervaring van mevrouw H. 'Veel minder last van tinnitus'
Lees de ervaring van Mark 'Man vindt weer rust en zelfvertrouwen'.


Luistertherapiebehandeling bij de Praktijk voor Tomatis en Samonas Luistertherapie in Nederland

Ik kan u of uw kind helpen met het aanpakken van energietekort en vermoeidheid. Voor meer informatie kunt u contact met mij opnemen. Ik ben mobiel te bereiken op 06 2900 1384. U kunt mij ook een mail sturen via het contactformulier. Direct aanmelden voor een vrijblijvende intake is uiteraard ook mogelijk. Dit kan door het aanmeldingsformulier in te vullen.


Navigatie

Terug naar waarop werkt luistertherapie?
Terug naar luistertherapie
Terug naar mijn praktijk

Door naar aanbieding intake luistertherapie
Door naar mijn werkwijze bij Tomatis
Door naar mijn werkwijze bij Samonas