Praktijk voor Tomatis en Samonas Luistertherapie

Leren luisteren om beter te communiceren en functioneren, daarom luistertherapie!

Luistertherapie praktijk Nederland 
Luistertherapie volgens Tomatis en Samonas


Welkom op mijn website over Tomatis en Samonas luistertherapie

Op deze website vindt u informatie over luistertherapie volgens de Tomatis methode en volgens de Samonas methode. En een overzicht van de problematiek waarbij deze therapie op effectieve wijze kan worden ingezet. 

Uitgebreide informatie over de mogelijkheden die ik u als logopedist kan bieden vindt u op mijn website over logopedie.

Ik ben ingeschreven in het kwaliteitsregister voor paramedici.

Ik behandel kinderen vanaf de basisschoolleeftijd, jongeren en volwassenen. 


Luistertherapie

Luistertherapie volgens Tomatis of Samonas is geschikt om u of uw kind in de thuissituatie te behandelen bij problemen op het gebied van:


Tomatis en Samonas

Luistertherapie is ontwikkeld door de Franse KNO-arts Alfred Tomatis. Later is door Ingo Steinbach een aangepaste versie ontwikkeld. Binnen mijn praktijk werk ik met beide methoden.

Beide methoden kennen hun voor- en nadelen. Welke het meest geschikt is voor u of uw kind, hangt mede af van uw persoonlijke voorkeuren.

De kenmerkende verschillen tussen de Tomatis en de Samonas luistertherapie vindt u in het overzicht Verschillen tussen Tomatis en Samonas luistertherapie.


Alternatieve geneeswijze

Luistertherapie volgens de Tomatis methode of de Samonas methode valt (nog) onder de alternatieve geneeswijzen. Vanuit de voortschrijdende inzichten vanuit de hersenwetenschappen (zie prof. Erik Scherder) komt er de afgelopen jaren steeds meer onderbouwing van de werking en effectiviteit van luistertherapie.


Logopedie gecombineerd met luistertherapie

In bepaalde gevallen kan ik luistertherapie inzetten als ondersteuning van de logopedische behandeling. De combinatie met luistertherapie leidt dan tot sneller en meer resultaat bij het behandelen van de logopedische stoornis. Ook bij kinderen waar de reguliere behandeling geen of slechts beperkte vooruitgang laat zien.


Belangrijke informatie

Meer informatie over mijn tarieven vindt u hier.

Ik ben gevestigd in Gouda Goverwelle. Mijn openingstijden vindt u hier

Op maandag en woensdag kunt u ook s'avonds bij mij terecht.

Mijn praktijk is vanuit  Reeuwijk, Oudewater, Driebruggen, Hekendorp, Haastrecht, Stolwijk, Gouderak en Moordrecht binnen 15 minuten te bereiken. 
Kijk voor meer informatie bij bereikbaarheid praktijk voor Logopedie en Luistertherapie.

Doordat luistertherapie grotendeels thuis kan worden gedaan en veel van ons contact per email verloopt, hoeft u slechts enkele malen op de praktijk te komen. Ook als u ergens anders in Nederland woont kunt u de therapie dus volgen.

Luistertherapiebehandeling bij de Praktijk voor Tomatis en Samonas Luistertherapie in Nederland

Herkent u de bovengenoemde problematiek bij uzelf of uw kind? Wellicht dat ik u met een luistertherapie behandeling volgens de Tomatis methode of de Samonas methode kan helpen ervan af te komen. Voor meer informatie kunt u contact met mij opnemen.  

Via het contactformulier kunt u mij vragen stellen over afspraken, behandelingen, luistertherapie of andere zaken die u wilt weten. Uiteraard kunt u mij ook telefonisch bereiken op 06 2900 1384. Direct aanmelden voor de vrijblijvende intake luistertherapie is uiteraard ook mogelijk. Dit kan door het aanmeldingsformulier in te vullen.