Praktijk voor Tomatis en Samonas Luistertherapie

Leren luisteren om beter te communiceren en functioneren, daarom luistertherapie!

Wie ben ik?

Ien Breukers - Praktijkhoudster

Na het VWO heb ik op de Hogeschool Zuyd in Hoensbroek de HBO opleiding tot Logopedist-Akoepedist gevolgd. 

Na 3 jaar bij de Schoolbegeleidingsdienst in Leiden gewerkt te hebben ben ik sinds 1984 werkzaam in het Speciaal Onderwijs in Alphen aan den Rijn. 

Ik heb veel ervaring en affiniteit met het behandelen van kinderen met taal- en spraakstoornissen, leer- en gedragsproblemen, ADHD, PDD.NOS en tweetaligheid.

Sinds 2004 maak ik gebruik van luistertherapie bij het behandelen van logopedische stoornissen. Kinderen die al jaren logopedie krijgen blijken grote vorderingen te maken doordat er bij luistertherapie gewerkt wordt aan de onderliggende factoren.

Omdat ik luistertherapie meer wilde toepassen heb ik mij in mei 2011 zelfstandig gevestigd. 

Ik ben opgeleid door Ingo Steinbach, de ontwikkelaar van de Samonas luistertherapie (in het Engels aangeduid als 'SAMONAS Sound Therapy'). Sinds december 2012 ben ik gecertificeerd Tomatis luistertherapeut. 

In mijn praktijk behandel ik naast kinderen ook veel jongeren en volwassenen. Ik kan luistertherapie effectief inzetten bij leer- en taalstoornissen, dyslexie, dysorthografie, dyscalculie, dyspraxie, dysfasie, problemen met executieve functies, concentratiestoornissen, emotionele stoornissen, communicatiestoornissen, problemen met de grove en de fijne motoriekPDD-NOS, Autisme en het Syndroom van Asperger, persoonlijke ontwikkeling en welzijn, verbeteren van de stem en de muzikaliteit, aanleren van vreemde talen en energietekort en vermoeidheid.

In het Kwaliteitsregister Paramedici ben ik geregistreerd onder KP-nummer 69900184691.

Vanaf 2011 tot 2021 ben ik kwaliteitskringbegeleidster en voorzitter van de kwaliteitskring Logopedisten Gouda e.o. geweest.


Navigatie

Terug naar mijn praktijk