Praktijk voor Tomatis en Samonas Luistertherapie

Leren luisteren om beter te communiceren en functioneren, daarom luistertherapie!

Kind wordt rustiger, geconcentreerder en spreekt beter

De ervaring van de moeder van Laurens
Laurens heeft de afgelopen maanden meegedaan met luistertherapie. Iedere dag na het eten ging ik even met hem zitten, koptelefoon op en lekker luisteren naar de muziek. De ene keer pianomuziek, de andere keer luisterde hij naar zee geluiden of trommels.

Laurens deed het met plezier..... het was een moment van rust, aandacht van mij, alleen voor hem en hij vond de muziek heerlijk!

De muziek had steeds een eigen specifiek doel, b.v.: concentratie, fijne motoriek, spraak, zelfvertrouwen......etc.

Iedere dag moest hij een aantal minuten  luisteren, de ene keer 5 min...dit kon oplopen tot meer, het maximale wat ik met Laurens heb geluisterd is 10 min.

Ik moest Laurens in de gaten houden en de positieve en negatieve effecten vaststellen b.v.: zijn gedrag, drukker of niet....concentratie....en  dit dan doormailen naar Ien. Op die manier werd Laurens goed in de gaten gehouden om de effecten van de muziek te kunnen beoordelen en de luistertijd  aan te passen indien nodig......

Ook leuk om te vertellen is dat Laurens een keer ging kleuren en de tekening heel mooi en heel precies aan het inkleuren was. Ik was stomverbaasd want hij was meestal van het snelle en slordige werk. Ik heb toen nagevraagd bij Ien waar de muziek voor stond, waar we mee bezig waren en wat bleek: Zijn fijne motoriek! Echt super leuk om dat te ontdekken!

Het mooie van deze therapie is dat ook de omgeving reageerde...... men vond Laurens rustiger en dat hij duidelijker sprak! Een betere motivatie kan je niet hebben!

Kortom ik vond het echt een voorrecht dat Laurens deze therapie kreeg aangeboden en het heeft op hem zeker positief gewerkt! Hij is rustiger, kan langer geconcentreerd zijn, dat merk ik aan het voorlezen van een boekje, tekenen of gewoon lekker spelen met zijn auto's op de grond!

En zijn spraak is veel duidelijker geworden! 

Een heel  tevreden moeder.......


Navigatie

Terug naar ervaring van klanten met luistertherapie
Terug naar mijn praktijk