Praktijk voor Tomatis en Samonas Luistertherapie

Leren luisteren om beter te communiceren en functioneren, daarom luistertherapie!

Emotionele problemen behandelen

Geluid stimuleert de hersenen. Het voedt de hersenen met energie en ontspant ons tegelijkertijd. Deze stimulatie kan worden verminderd of zelfs geblokkeerd als de hersenen een mechanisme activeren dat bepaalde geluiden negeert. Dit kan het gevolg zijn van een emotioneel schokkende ervaring.......

Tomatis en Samnas luistertherapie voor emotionele problemen

of een omgeving die als bedreigend wordt ervaren. Bijvoorbeeld door veranderingen in vertrouwde routines (een reorganisatie), veranderingen in de vertrouwde omgeving of een toegenomen verantwoordelijkheid die als 'beklemmend' of 'zwaar' wordt ervaren. Als de blokkade wordt weggehaald worden de emotionele problemen aangepakt en neemt het energieniveau weer toe. 

Emotionele problemen behandelen met  luistertherapie

Luistertherapie werkt op het limbisch systeem, evolutionair gezien een van de oudste structuren in de hersenen. Het gehoororgaan is hier direct mee verbonden. Dit deel van de hersenen is onder andere verantwoordelijk voor emoties, motivatie, geheugen en leren. Het kan actiever worden door bijvoorbeeld angstgevoelens of boosheid. Het slakkenhuis (een deel van het binnenoor), verzorgt de energievoorziening van het limbische systeem.

Door, naast het limbisch systeem, tevens in te werken op de prefrontale cortex (een deel van de hersenen wat betrokken is bij cognitieve en emotionele functies als beslissingen nemen, plannen, sociaal gedrag en impulsbeheersing), beïnvloedt luistertherapie de regulatie van emotionele stoornissen die verbonden zijn met depressie en angst. Ook werkt luistertherapie effectief op de regulatie van stress.


Luistertherapiebehandeling bij de Praktijk voor Tomatis en Samonas Luistertherapie in Nederland

Ik kan u of uw kind helpen met het aanpakken van emotionele problemen. Voor meer informatie kunt u contact met mij opnemen. Ik ben mobiel te bereiken op 06 2900 1384. U kunt mij ook een mail sturen via het contactformulier. Direct aanmelden voor een vrijblijvende intake is uiteraard ook mogelijk. Dit kan door het aanmeldingsformulier in te vullen.

Navigatie

Terug naar waarop werkt luistertherapie?
Terug naar luistertherapie
Terug naar mijn praktijk

Door naar aanbieding intake luistertherapie
Door naar mijn werkwijze bij Tomatis
Door naar mijn werkwijze bij Samonas