Praktijk voor Tomatis en Samonas Luistertherapie

Leren luisteren om beter te communiceren en functioneren, daarom luistertherapie!

Verbeteren van de stem en de muzikaliteit

Een van de oorspronkelijke toepassingen van de inzichten van dr. Alfred Tomatis betreft het verbeteren van de muzikaliteit en de kwaliteit van de spreekstem of zangstem.

Tomatis en Samonas luistertherapie voor verbeteren stem muzikaliteit

Een van de wetten van Tomatis is dat als het oor weer in staat is om niet of niet correct waargenomen frequenties goed te horen, deze frequenties ook weer verschijnen in de stem. Een goede stemkwaliteit vereist vooral een goed ingeregeld (eigen) luistervermogen. Dit houdt in de vaardigheid om de eigen stem correct te analyseren en te beoordelen op intensiteit en kwaliteit. Men is alleen in staat goed naar zichzelf te luisteren als de ontvangen geluidstrillingen via de beengeleiding correct worden gereguleerd. Deze beengeleiding vindt plaats via alle botten van het lichaam maar in het bijzonder via de schedel.


Verbeteren van de stem en muzikaliteit met luistertherapie?

Het fundamentele principe van luistertherapie is dat elke modificatie van de mechanismen in de hersenen die de ontvangst en analyse van 'geluidsboodschappen' verwerken invloed heeft op de (re)actie op deze boodschap. Dit zowel bij spraak, bij zang als bij geluid voortgebracht door een instrument. Luistertherapie is effectief omdat het direct inwerkt op deze hersenfuncties. 


Combinatie met logopedie

De behandeling van stemgerelelateerde stoornissen verloopt extra effectief in combinatie met logopedie. 
Meer informatie vind u op mijn logopedie site onder: Stem en stemproblemen


Luistertherapiebehandeling bij de Praktijk voor Tomatis en Samonas Luistertherapie in Nederland

Ik kan u of uw kind helpen met het verbeteren van de stem en de muzikaliteit. Voor meer informatie kunt u contact met mij opnemen. Ik ben mobiel te bereiken op 06 2900 1384. U kunt mij ook een mail sturen via het contactformulier. Direct aanmelden voor een vrijblijvende intake is uiteraard ook mogelijk. Dit kan door het aanmeldingsformulier in te vullen.


Navigatie

Terug naar waarop werkt luistertherapie?
Terug naar luistertherapie
Terug naar mijn praktijk

Door naar aanbieding intake luistertherapie
Door naar mijn werkwijze bij Tomatis
Door naar mijn werkwijze bij Samonas